Free shipping fake watches check fake rolex important source richard mille replica Wiht 80% Discount replica rolex.

0773-974.482 contact@analize-statistice.eu

Cum alegem testul statistic potrivit?

O nevoie frecventă este aceea de a şti cum se alege tehnica statistică corespunzătoare pentru date. De-a lungul timpului, autorii de manuale statistice au lucrat în vederea simplificării procesului de alegere. S-a lucrat, în mare măsură, la elaborarea de foi de lucru care indică tipul de statistică corespunzător pentru diferite tipuri de date.

Pentru statistica de bază este probabil o abordare folositoare. Dificultatea crescând, face ca modelele de cercetare, chiar şi pentru proiectele studenţilor, să fie foarte variate şi destul de complexe. Astfel, există o limită pentru măsura în care o foaie de lucru simplă sau o schemă logică pot ajuta cercetătorii să selecteze analiza statistică corespunzătoare.

Multe dintre aspectele importante ale analizei datelor nu necesită altceva decât înţelegerea valorilor mediilor şi ale frecvenţelor. Acestea sunt des întâlnite printre rezultatele din SPSS. Multe dintre întrebările studiului pot primi răspuns pe baza analizei diferenţelor de medii între eşantioane, tabele de asociere sau diagrame scatter. Este folositor să ne punem singuri întrebarea cum ar putea fi găsite răspunsuri la întrebările studiului doar utilizând asemenea abordări de bază. Prea des complexitatea rezultatelor statistice obţinute devine centrul atenţiei, ceea ce conduce la confuzie în ceea ce priveşte legătura dintre date şi scopurile cercetării. Nu este uşor să ne concentrăm asupra problematicii studiate, fără să fim, în acelaşi timp, atraşi în direcţii greşite.

Analizele statistice sunt construite dinamic de către cercetător. De obicei nu există o singură analiză statistică corectă pentru un set de date, ci o gamă de alternative în mod egal acceptate. Cercetătorul va trebui să ia multe decizii de-a lungul procesului de analiză a datelor – unele dintre ele vor trebui justificate cu atenţie, iar altele pot fi aproape arbitrare. Cercetătorul se ocupă de analiza datelor – statistica este instrumentul cercetătorului. Analiza nu trebuie să fie un tur de forţă al statisticii, ci să se lase condusă de întrebările care au necesitat colectarea datelor de la bun început. Nu există nici o scuză – dacă aţi colectat datele, trebuie să Ştiţi de ce aţi făcut acest lucru.

Cu cât citiţi în întregime mai multe studii, cu atât mai bine veţi înţelege cum poate fi folosită statistica într-un domeniu particular de cercetare. Există foarte puţine studii care să nu aibă nici o legătură cu alte studii. Care sunt metodele statistice folosite de cercetători pentru domeniul ales? Dacă ştiţi ce tehnici sunt folosite în general, acest lucru vă poate fi de mare folos atunci când veţi decide ce anume trebuie luat în consideraţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *